TRENDLINE Slide1

H2000 Slide

100C Slide

PERGOLINE SLIDE_2

ISEO SLIDE 1

Caravita Amalfi

SANTOS SLIDE_1

FIXSCREEN SLIDE

QBUS Profil 1

Lamelafskaermning 1

V599 SLIDE 1

AR92Z 2

PRATIC OPERA

Mallorca SLIDE 1

4

RENSON SCREEN

RENSON ALGARVE

Forskellen på en kvalitet markise og “billigere” markiser

Mange stiller ofte spørgsmålet: Hvorfor koster en markise hos jer mere end hos byggemarkedet eller en online auktion?

Man kan jo ofte få 3-4 billige markiser fra Kina i forhold til en fra jer??

Forskellen på kvalitetsmarkiser og – lad os kalde dem ”billigmarkiser” er stor og vil i det følgende blive beskrevet.

Alle markiser fra Kvalitetsmarkiser.dk laves specielt på mål og sammensættes efter kundens behov og ønsker mht. størrelse, farve på stel, dugdessin, betjening og betjeningsside.

Dvs. at markisen designes og bygges fuldstændig efter kundens ønsker ud fra hvad der teknisk er muligt for den enkelte markise – dette betyder også at der ikke er 14 dages fortrydelsesret på vores produkter jvfr. købeloven (se evt. vores salgs og leveringsbetingelser her)

Mange af vores markiser opbygges så befæstiglesespunkterne passer med underlaget, hvilket er meget vigtigt hvis markisen f.eks. skal monteres på spær eller på lodretgående betonelementer.

En markise fra Kvalitetsmarkiser.dk leveres altid i vejrbestandige materialer. Det er bl.a. pulverlakeret stel, arme, kassette, forbom m.m. Bruges der ståldele, som eksempelvis bærerør, er dette altid først galvaniseret, inden det er blevet pulverlakeret. Alt dette giver en lang levetid.

Alle skruer der er anvendt til at samle markisen med samt den befæstelse vi anvender er altid enten i rustfri stål eller i varmegalvaniseret.

Selve godstykkelsen af alle dele er ofte en del tykkere på kvalitetsmarkiser – vi plejer som tommelfingerregel at sige, at en god kassettemarkise vejer ca. 15 kg/m. Dvs. markisen ikke hænger for meget igennem, og at markisen lukker helt tæt til hver gang.

Kvaliteten af aluminiumen anvendt er meget forskellig fra de "billigmarkiser" – der anvendes hos os extruderede profiler til forbom, kassette, beslag m.m. Ellers anvendes der formstøbt aluminium til armholdere, endedæksler m.m.

På en markise fra Kvalitetsmarkiser.dk er selve markisearmene altid ”håndlavet” – dvs. de er samlet og afprøvet pr. håndkraft. Der er ikke altid kæder i knækleddet, hvilket mange forbinder med kvalitet. Det er en skrøne at wirer ikke kan betegnes som kvalitet i en markisearm. Wirerne i dag er ofte mindre - men flere, for at der kommer minimal slid i knækleddet på markisearmen.

Wirer ligger oftest dobbelt og er oftest betrukket med et fleksibelt plastmateriale for optimal beskyttelse.

Som standard er dugene på vores markiser altid spindysefarvede acrylduge på ca. 300 g/m2, hvilket giver en fænomenal farveægthed i mange år. Forskellen imellem de dyre duge og de billige kan skildres ved at sammenligne en gulerod og en radise. Spindysefarvede acrylduge kan sammenlignes med guleroden hvor hele produktet er gennemfarvet. Billigere duge er kun farvet i de yderste lag og kan sammenlignes med en radise der er pæn rød yderst, men hvid indeni. Spindysefarvede acrylduge fra Dickson (Orchestra) ydes der 10 års garanti på – også på selve farveægtheden.

Motorer og andet el-tilbehør til markiserne er enten fra Somfy, Nice, Elero eller Vestamatic.

Disse mærker er kendt for at være kvalitetsprodukter indenfor motor/styring til solafskærmning med lang levetid.

Der er næsten altid mulighed for at bygge videre på ens køb hvis man vælger en markise fra os ved f.eks. at tilføje sol/vind-vagt, rystesensorer, regnsensorer, forskellige timere, fjernbetjent lys (med lysstyrkeregulator), fjernbetjent terrassevarmer – strålevarmer – ligeledes med mulighed for at regulere styrken vha. fjernbetjeningen. Noget af det nye fra Somfys side er IO. Dette giver mulighed for at styre og overvåge sin markise via. Internettet eller sin smartphone, uanset hvor i verden man befinder sig.

Rådgivning vedrørende køb af markiser

Vi anbefaler at man køber markise eller anden solafskærmning hos en fagmand, og at man går efter solafskærmning der er produceret og har oprindelse i Vest Europa. Man bør være yderst varsom med markiser fra Kina og markiser der har oprindelse i eksempelvis Italien eller Spanien - disse markiser er efter vores opfattelse ikke nødvendigvis beregnet til brug i Danmark med vores vejrforhold.

Desuden bør man ud fra vores erfaring være meget varsom med såkaldte "auktionsmarkiser" der i langt de fleste tilfælde er billige kopivarer fra Kina, og ikke som mange tror et restlager fra en europæisk markiseproducent. Kvaliteten af markiser fra Kina er ikke i nærheden af markiser fra kendte europæiske producenter og kan på ingen måde sammenlignes - husk også CE-mærkningen!!!

En anden ting man også bør tænke på ved køb af markiser fra Kina, er at Kina ikke har de samme miljøkrav eller arbejdsforhold som vi har i Europa. Man støtter ikke ligefrem klimaet, ved at handle med varer fra Kina, da selve produktionen i Kina dokumenteret er meget mere forurenende end i vesteuropa og da markiser og anden solafskærmning fra Kina ikke holder så længe og tidligere skal bortskaffes, belaster det dermed også miljøet herhjemme ved bortskaffelse.

Ved at købe sin markise/solafskærmning ved en fagmand, får man den korrekte rådgivning, og kommer hjem med et produkt der virker efter hensigten i mange år.

Har du spørgsmål, eller ønsker du vejledning? Så skal du være velkommen til at kontakte os på telefonnummer 22 94 17 60 eller send en mail til info@kvalitetsmarkiser.dk.

Den RIGTIGE løsning betaler sig!

Montage af markise

Det er meget vigtigt at den valgte markise monteres korrekt. Kvalitetsmarkiser.dk har egne erfarne montører og monterer altid efter de gældende regler. Som eksempel kan nævnes, at markiser på mursten altid monteres med to-komponent forankringsmasse og rustfri gevindstænger. Ofte anvendes også bredere montagebeslag eller montageplader ved murstensvægge. Det kan være nødvendigt med specielle beslag på eksempelvis spær, og her laves hvert beslag til den konkrete opgave. Beslag fås enten i rustfri stål, varmegalvaniseret stål eller pulverlakeret alu/stål. Som udgangspunkt er el-arbejdet ved en motorbetjent markise ikke under vores entreprise. Dette skal udføres af en aut. el-installatør.

HUSK! En motordrevet markise skal have en sikkerheds/reparations-afbryder på facaden eller i umiddelbar nærhed af markisen. En markise kategoriseres som en maskine og hører derfor under maskinregulativet.

Ved løsninger med sol/vind-vagt afprøves al teknikken og indstilles efter kundens ønsker og vores krav under montagen.

Vi anbefaler at lade en fagmand montere markiser. Bliver markiser ikke monteret korrekt, kan det få uoverskuelige og katastrofale konsekevnser!